vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo

Halloween

Årets skumleste høytid er her! Det betyr at bladene har skiftet farge, og kveldene har blitt mørkere; gresskar med brennende øyne, vaklevorne og skranglete skjeletter samt kraksende hekser titter ut av vinduene til hjemsøkte hus, og gjestene går ut i gatene for å samle godteri og begå nervepirrende ugagn. Derfor har vi her samlet alt du måtte trenge for å feire den fantastiske høytiden som er Halloween, og gjøre det til en kveld ingen vil glemme!

Når er Halloween?


Halloween feires 31. oktober, men akkurat når vi skandinaver velger å feire står det ikke skrevet i stein. Mange foretrekker for eksempel å feire Halloween på allehelgensdag, mens andre ser på midten av oktober som en eneste lang og skummel festanledning. Som oftest velger folk å feire helgen nærmest 31. oktober, og spør du oss er det ingenting som er rett eller galt!

Hvorfor feirer man Halloween?


Halloween har sine røtter i den keltiske festivalen Samhain, som ble feiret for å markere overgangen fra sommer til vinter og for å hedre de døde. Det var da de dødes sjeler kom tilbake til oss her på jorden, som ble ledet på veien av blant annet å tenne bål. Åndevesener, feer og hekser ble også antatt å være ekstra aktive på den tiden av året (vanskelig å klandre dem). Halloween kom så til USA via irske emigranter, og der vokste høytiden til en populærkulturell skrekkfest der folk kler seg ut i Halloween-kostymer, noe som nå er måten Halloween feires i store deler av verden. For hvem elsker ikke å kle seg ut som noe skummelt?

Halloween i Norge


På norsk heter Halloween Allehelgensaften – all hallows eve – og i Norge feires i dag Halloween mer som et moderne fenomen som siden 2000-tallet har blitt en av skandinavias absolutte favorittfester. Det vil du merke ikke minst i det massive utvalget av Halloween-ting som du finner her hos oss på Partyking! Tanken vår er at du skal kunne gi frie tøyler til fantasien, og finne ting til Halloween på nettet – uavhengig av Halloween-planene dine. Dette gjelder både deg som er invitert til karnevalsfest, samt deg som planlegger å invitere gjester til halloweenfest hjemme, eller arrangere et større arrangement i leide lokaler.

Hvordan feires Halloween?


Halloween kan feires på mange forskjellige måter. En klassiker er å la barna kle seg ut og gå til naboene for å be om knask med den underliggende trusselen om at det kan være knep hvis de ikke får noe. Alt i en veldig leken tone, selvfølgelig, men sørg for å ha kjøpt nok halloweengodteri, slik at du ikke trenger å få egg på døren eller toalettpapir i hele hagen. For voksne pleier det vanligvis å arrangeres halloweenfester med utkledning, drinker og skummel mat i fokus, noe som ofte legges til enten helgen før eller helgen etter 31. oktober.

Halloweenfeiringen er mer enn "knask eller knep"


Halloweenfeiringer kan selvfølgelig handle om mye mer enn bare knask eller knep. Å arrangere en spesiell middag med høstens delikatesser er en ypperlig idé. Sørg for å finne den rette balansen mellom humor og skrekk for å arrangere en vellykket halloweenfest. Hvilket nivå du bør sette det hele på, avhenger mye av om det er et rolig halloweenarrangement for familien eller et arrangement med voksne du planlegger festen for. I motsetning til andre høytider, er det ikke så mange "regler" for halloween. I tillegg til klassisk karneval med det generelle skrekktemaet, kan du prøve å arrangere en fest med et mer bestemt tema, som en bar for universets misfits i det ytre rom, den endelige zombie-apokalypsen eller en okkult ordensmiddag.

Gresskar – et must til halloweenfesten


Et tips er å lage lykter av gresskar med det karakteristiske monstergliset. Det er sannsynligvis det mest ikoniske halloweendekorasjonen av alle. Vi i Partyking har alle dingsene du trenger for å kunne pimpe gresskar på en skummel måte, samt mange gresskarformede dekorasjoner hvis du ikke vil sløse tid før festen. Tenk forresten utenfor boksen her, en vannmelon kan også forvandles til en stilig "jack o lantern" som hjelper deg å sette den rette stemningen. Visste du at "jack" er en skikkelse som ifølge legenden var dømt til å havne i helvete, men som i form av en usalig ånd fant veien tilbake til jorden ved hjelp av en utgravd kålrot med glødende kull. Etter at han lurte djevelen selv!

Hos oss finner du alt du trenger til Halloween 2024


I tillegg til et veldig stort utvalg av kostymer og drakter, har vi halloweenoppdekning som hjelper deg med å dekke bordet, sånn at det er passe innbydende og skremmende på samme tid. I tillegg til at halloweendekorasjonene har riktig utseende, kan engangstallerkener for eksempel løse praktiske problemer. Akkurat som du vil ha det på halloween. Du vil også finne fancy romdekorasjoner, utstyr designet for uteservering, spesielt halloweengodteri, halloweenlinser som endrer utseendet ditt fullstendig og halloweensminke for store og små. Dette er bare noen få eksempler på de tusenvis av produktene du finner her. Halloweenting -utstyr og -pynt trenger ikke være for engangsbruk, men kan fungere akkurat som julepynten – du kan bruke dem år etter år. Kjøp halloweenprodukter som også passer til andre anledninger som karneval, skoleavslutninger, utdrikningslag eller bare vanlig lek. Ikke forhast deg i panikk i siste øyeblikk, men kjøp ting til halloweenfesten i god tid på nettet. Da kan du alltid supplere med det lille ekstra når du vet nøyaktig hvordan du vil ha halloweenfesten din.
Les mer

Inspirasjon

Populære Kategorier

Alle Kategorier