vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo
Hem
Stor guide: Oktoberfest

Stor guide: Oktoberfest

Ich bin ein Oktoberfester! På tide å tørke støvet av selebuksene og begynne forberedelsene til det som nå anses å være verdens største folkefest! Tyskerne vet sannelig hvordan de skal ønske oktober velkommen, og i slutten av september er det igjen på tide å helle i seg litervis med øl, spise seg mett på tykke pølser og knaske i seg kringler store som håndflater. Vi har laget en fet guide og plukket frem alt du trenger for å feste wie ein richtiger Deutscher. Krøll barten, flett håret og skrolle nedover – på tide å feire oktoberfest!

Lekre Lederhosen

Under oktoberfest bæres tradisjonelt lederhosen (tysk for knebukser i skinn!) for å hedre den hellige ølen. Vi har en rekke forskjellige varianter for deg som ikke vil bruke en formue på ekte selebukser fra Garmisch-Partenkirchen, men heller nøyer deg med en fullgod kopi. Det er bare å velge og vrake – og ikke glem knestrømpene!

Drømmende Dirndl!

Kvinnenes kostymer kalles Dirndl og betyr «jente» på lokal sørtysk dialekt. Dette antrekket er også et must under øldrikkingen og kommer i en rekke ulike utførelser og farger, alt fra lange til korte Dirndlkjoler. Match med et par fine fletter for et komplett utseende!

Kinderkleidung!

Selv om barn vanligvis ikke drikker øl, blir pølser og kringler desto mer verdsatt. Gjør årets oktoberfest til en morsom familiekveld der dere forvandler hjemmet til et tysk festivalområde krydret med blå og hvite vimpler og låten Ein Prosit der Gemütlichkeit fra høyttalerne. Nå er bare spørsmålet om familiens yngste evner å velge Oktoberfestklær!

Brygg en øl!

Got nein nein problems but beer ain’t one. Å kjøpe øl er gøy, men å brygge sin egen lagerøl er enda morsommere! Imponer i selskapet ved å dundre frem og servere hjemmebrygget pilsnerøl! Velg mellom Dark Beer, IPA, Lys Lager, Pale Ale eller Oktoberfestvarianten – den føles mest passende, eller hva?

Elskede seidel!

Øldrikkingen skal skje under verdige former, til og med det å helle opp skal behandles med stor forsiktighet slik at skummet på toppen blir akkurat passe tykt – ellers får det være! Det duger selvfølgelig ikke å drikke fra hvilket som helst glass, så vi ser gjerne at du skaffer deg en tradisjonell seidel med solid håndtak. Gigantiske ølstøvler fungerer også, og for store selskaper anbefaler vi det festlige øltårnet med tapp!

Ølteltoppdekking!

Oktoberfester er rotete tilstelninger. Visste du for eksempel at det i 2007 ble drukket 6,7 millioner liter øl av 6,2 millioner besøkende? Selv om festen din kanskje ikke er fullt så stor, kreves det likevel god planlegging for å ro kvelden i havn. Vi har et helt fjell av flotte oktoberfesttallerkener, oktoberfestservietter og duker i blått og hvitt som garantert kommer til å både løfte og forenkle tilstelningen for dere – og ikke glem kringleserviettene!

Dekorasjonsgal!

I håndboken for festforberedelser står det at flotte dekorasjoner er ytterst viktig, og med oktoberfestvimpler som svaier i taket sammen med folieballonger og spiraldekorasjoner, kan det umulig bli feil. Klikk deg rundt hos oss og la deg inspirere av mengder med blå og hvit oktoberfestpynt – vi har noe for alle!

Moro, vitser og festligheter!

Selv om oktoberfest tradisjonelt må gjøres ordentlig, er det selvfølgelig god plass til sprø ting! Med fantastiske flosshatter og forklær som ikke etterlater noe til fantasien, forvandler dere tilstelningen til en rendyrket latterfest! Lag et fotohjørne der dere kan forevige kvelden sammen med oktoberrekvisitter – alt dette med ølhjelmen på snei!

Ikke glem hatten!

Tyrolerhatten er jo faktisk det viktigste.

Hyggelig oktoberfest ønskes av Partyking!