vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo
Hem
Slik får du riktig look til Oktoberfesten

Slik får du riktig look til Oktoberfesten

Å drikke øl, spise bratwurst og å knaske på pretzels utgjør en stor del av det som på folkemunne kalles for Oktoberfest. Et rent skue som i tillegg til mat og drikke også i stor grad dreier seg om appearance, style og look. Det er med andre ord kleskode som gjelder – og dersom det skulle være noen tvil om hva kroppen skal dekkes av på denne ølets aften, har vi laget en guide som klart og tydelig forteller hvordan du skal kle deg – fra topp til tå!

Klær

Visst kan det oppstå et lite problem når blæren skal tømmes for maltdrikke, men ellers er den klassiske selebuksen det ultimate plagget for de som både vil se anstendige og festlige ut. Menn kler seg tradisjonelt i lederhosen, mens kvinnene pynter seg i en dirndl. Vi har oktoberfestklær i mange forskjellige farger og utforminger – kanskje dette er året hvor du lar kjøttpølsen henge fritt?

Hår

Det er ikke alle som er så heldige å kunne la to praktfulle fletter henge og slenge bak ørene – og dersom den nyklipte sveisen din er i korteste laget, kan det være lurt å skaffe seg en parykk. Under Oktoberfest er nemlig frisyrer med vakre fletter det beste du kan ha – og over leppen vil vi helst se en fyldig snurrebart. Wie ein echter Deutscher!

Hatt

I tillegg til en frodig frisyre, gjelder det å velge det perfekte hodeplagget for å gjøre feiringen fullkommen. Den grønne tyrolerhatten er en velkjent klassiker, men her er det fritt fram å velge etter smak og behag. Hva med en fin hodebøyle som prydes av en minst like fin (men noe mindre) hatt? Ellers kan du være sikker på at den høye bondehatten vil passe perfekt til deg!

Sokker

Kleskoden gjelder også for føttene, og her må de sommerlige ankelsokkene vike for Oktoberfeststrømper som når opp til knærne (med omegn). Sokkene skal helst være hvite og nyvaskede med en frisk duft av salige forventninger. Men hvis du føler for å pynte føttene med et par ølsokker, vil vi selvfølgelig ikke stoppe deg. Dagene skal jo preges av en viss fascinasjon for øl.

Tilbehør

Djevelen ligger i detaljene, for selv om det kan virke lett å slenge på seg en parykk og matchende plagg, er ikke antrekket komplett uten det lille ekstra. Som for eksempel å bære med seg et oppblåsbart ølglass – det gir noen plusspoeng! Ellers kan vi kanskje friste med et funksjonelt slips med en koppholder som avlaster hendene mens du stapper i deg sauerkraut? Vi har en rekke festlige oktoberfesttilbehør som forgyller denne høytiden – klikk rundt og se selv!