Zorro

Zorro er vår historiske helt som kjemper for det gode bevæpnet med kårde, list og svart maske. At ingen har vært i stand til å identifisere Don Diego de la Vega under denne noe avslørende maskeringen er et mysterium, men kanskje det er fordi den tafatte unggutten og den modige Zorro har så forskjellige personligheter. Føler du det er på tide å vekke helten i deg og gå tilbake i tid til 1800-tallets California? Da er et Zorro-kostyme det rette antrekket for deg.
Du finner alt du trenger til utkledningsfesten eller karnevalet i utvalget vårt av Zorro-produkter online. Hos oss finner du ferdige Zorro-kostymer med alt tilbehøret du trenger. Du kan også velge å kjøpe individuelle Zorro-ting og sette sammen ditt eget kostyme. Det viktigste er selvfølgelig den svarte masken, uten den vil ingen skjønne at du har kledd deg ut som Zorro. Den karakteristiske flate hatten med tynn brem er også en viktig detalj, den svarte kappen likeså. Våre ferdige Zorro-kostymer inkluderer også en 1800-talls-skjorte (med eller uten påsydde muskler), bukser og overtrekkstøvler.
Hvis du tilfeldigvis har en svart hest du kan gjøre entré på, vil det selvfølgelig bekrefte posisjonen din som utkledningsfestens super-superhelt, men ellers får bare Zorros kårde holde. Et tips er å dyppe tuppen i kritt eller babypudder, slik at du kan tegne Z-er hvor enn du går.
Det finnes mange filmer, bøker, TV-serier og tegneserier om Zorro – så eventyrene hans er mange. Zorro bor i California på den tiden da staten tilhørte Mexico. Mexicos uavhengighetskrig for å frigjøre seg fra Spanias styre er i full blomst, og Zorro gjør alt han kan for å beskytte landsbyboerne mot urettferdighet. På fritiden er Zorro rikmannsønnen Don Diego de la Vega. For ikke å avsløre seg selv fremstår han ofte som en feiging uten evne til å sloss eller stå opp for andre, men når han tar på seg Zorro-drakten sin, blir det andre boller!
Zorro er dyktig med kården og risser en Z inn i jakken til offiserer han har beseiret i stedet for å drepe dem. Han er også akrobatisk begavet og kan hoppe mellom hustak og svinge seg i lysekroner (merk at vi ikke anbefaler deg å etterligne disse aktivitetene). Zorros svarte hest Tornado er både rask som lynet og intelligent, noe som har hjulpet Zorro ut av mang en vanskelig situasjon.
Zorro betyr rev på spansk, og det er et passende navn for denne utspekulerte og listige helten. Hvis du ikke er så akrobatisk anlagt, kan du i det minste øve på fektepositurer. Du skal sette det ene beinet foran det andre, med kneet lett bøyd. Dette gir deg lengre rekkevidde fremover, slik at du kan nå motstanderen uten selv å risikere et nådestøt. Øv litt med kården hjemme, slik at du ikke stikker ut øyet på en festdeltaker ved et uhell.
Av samme grunn bør barnas Zorro-sverd beslaglegges etter at de har gjort sin entré (avtal dette med barna på forhånd for å unngå raserianfall). Husk at Zorro er en gentleman som er høflig mot alle og som alltid flørter ekstra mye med vakre damer.
Les mer