vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo
Hem
Temaer Høytider St. Patrick's Day

St. Patrick's Day

Det største spørsmålet om våren er ikke hva man skal gjøre med fulle sjømenn som man synger om i den klassiske irske visen, det største spørsmålet er helt enkelt hvilken whisky man skal ha i en Irish Coffee. Mange barslagsmål har oppstått rundt dette spørsmålet. Et forslag er å unngå barslagsmål og heller bruke Saint Patricks day til å feire den grønne øyen og dens kultur, historie og skjønnhet på en måte som bare er irsk, grønt hjerte kan forstå.

For å feire Saint Patricks Day trenger du så mye grønt som mulig. Tallerkener, fat, mugger, glass og girlandere skal være grønne. Ballonger, klær, sko og parykker skal være grønne, konfetti, bestikk, gjester og øl skal være grønne. Ja, alt skal være grønt på Paddys Day, for det er sånn man gjør det på den grønne øyen Irland! Irlands skytshelgen Saint Patrick er symbolet for Irland og det irske folks viktigste helgen. Han våker over Irland og hvert år feires hans dag med en fest i grønt der ølet flommer. Til og med ølet er grønt på Paddys Day, som dagen kalles på folkmunne. Saint Patricks Day er i norden kjent som en dag da de irske og britiske pubene på byen farges grønne av klær, drikker og tilbehør og ikke minst kan man se en og annen kløver som motiv på klærne.

Om du har flaks kan du dessuten få øye på en vaskeekte Leprechaun! Altså et vesen som ser ut som en veldig liten nisseaktig kar med fine sko og masser av gull! Det er han som vokter gullgryta ved enden av regnbuen, så om du ser ham vet du at rikdom er innen rekkevidde.

Feir Saint Patricks Day som en ekte ire med folkemusikk, grønne klær, shamrocks og masse glede og sang! Slainte!
Les mer

Inspirasjon