vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo
Hem
Slik feirer du St. Patrick´s Day

Slik feirer du St. Patrick´s Day

Du har sikkert hørt om den irske nasjonaldagen St. Patrick's Day, som feires den 17. mars hvert år til minne om landets skytshelgen Patrick. Men hvordan skal man egentlig oppføre seg på St. Patrick's Day, og hva gjør man? Vi er her for å guide deg gjennom feiringen, slik at du enkelt kan feste som en ekte irlender – slik gjør du.

Inviter til fest!

Start med å stelle i stand til en stor fest for både familie og venner. Fargekoden er grønn (som du kanskje allerede mistenkte), noe som gjenspeiles på ballongene, papptallerkenene og konfettien. Server gjestene den irske nasjonalretten Irish Stew, og gjør lokalet litt ekstra koselig med serpentiner og girlandere som er inspirert av den irske helligdagen. Hvis du er glad i øl, er dette virkelig en høytid som er perfekt for din smak – jo mer skum, jo bedre. Skål!

Kle deg i grønt

Når du skal kle deg til St. Patrick's Day, er det grønt som gjelder. Eller kanskje vi heller skal si firkløvergrønt? Mange irlendere sender kløverplanter til sine nære og kjære til St Patrick's Day. Med festlige kostymer, høye hatter og glitrende briller kan ikke 17. mars komme fort nok. Og visste du at man ifølge amerikansk tradisjon kan klype alle som ikke har på seg klær eller tilbehør i grønt? Så vær forsiktig!

Skattejakt

Hva finnes i enden av ballongregnbuen? That’s right, en skattekiste fylt med gullmynter! Om du feirer med små barn og ønsker å arrangere en morsom aktivitet, vil en klassisk skattejakt passe helt perfekt. Tegn et gammelt, slitt kart som tydelig viser veien frem til kisten med gull. Kanskje venter det en steppende leprechaun der som byr på godteri? Man kan jo håpe!

Beer Pong!

St. Patrick's Day er preget av massevis av skummende øl. I stedet for å besøke den lokale puben, kan du alltids arrangere en heidundrende beer pong-turnering hjemme i stua. Med knallgrønne party cups og pingpongballer som lyser i mørket, er du klar til å sette opp vårt spesiallagde beer pong-bord som garantert blir den perfekte avslutningen på denne irske folkefesten!