vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo

Prideflagg

Pridebevegelsen kommer opprinnelig fra engelske "gay pride" som betyr "homoseksuell stolthet" på norsk, og er en del av gaybevegelsen som argumenterer for at mennesker skal være stolte over sin seksuelle identitet! Alt dette symboliseres gjennom flagg. Pridebevegelsens fremste symbol er regnbueflagget. Flagget symboliserer alle farger, som tilsvarer alles likeverd. Dersom du befinner deg i nærheten av for eksempel en pridefest, prideparade eller et pridetog så vil du ganske raskt legge merke til at de fleste som befinner seg der bærer et plagg – eller flagg – i alle regnbuens farger.

Utforsk vårt store sortiment av Pride-flagg

Partyking er stolt av å kunne tilby et bredt utvalg av prideflagg som representerer ulike identiteter og fellesskap innenfor LGBTQ+-bevegelsen. Hvert flagg bærer med seg en unik symbolikk og fargepalett som hyller og feirer mangfoldet hos alle individer. Uansett om du vil uttrykke din egen identitet eller vise din støtte til LGBTQ+-fellesskapet, har vi et flagg som passer for deg.

Regnbueflagget

Regnbueflagget, eller "Pride-flagget" er et ikonisk symbol for LGBTQ+-bevegelsen og representerer mangfold, kjærlighet og solidaritet, og har blitt et symbol for å feire og støtte LGBTQ+-personeres rettigheter og likeverd. Akkurat derfor har Partyking tatt inn et stort sortiment av dette fargerike flagget – for at Pride-paraden skal kunne fylles av alle regnbuens farger.

Hvor mange farger har et prideflagg?

Vanligvis har prideflagget seks farger, dersom man tenker på det klassiske regnbueflagget. De seks horisontale stripene i regnbueflagget utgjøres av fargene rødt, oransje, gult grønt, blått og lilla. Hver farge har sin egen symbolikk og betydning innenfor LGBTQ+-fellesskapet.

Hva betyr egentlig fargene i regnbueflagget?

Regnbueflagget representerer mangfold og inkludering, og hver farge har sin egen betydning. De opprinnelige fargene i flagget ble designet av kunstneren Gilbert Baker i 1978, og hver farge representerer ulike aspekter av fellesskapet, som liv, helhet, solskinn, naturlighet, harmoni og åndelighet.

Det nye prideflagget finner du hos oss!

Hos oss finner du naturligvis også det nye prideflagget, som inneholder fargene og mønsterne for transseksuelle med lyseblå, hvite og rosa striper, som også representerer det ikke-binære segmentet.

Ulike typer prideflagg

Utover det klassiske regnbueflagget, finnes det også andre flagg som representerer spesifikke identiteter innen LGBTQ+-fellesskapet. Så hvilke andre flagg fins det egentlig? Her er noen eksempler:

Flagget for lesbiske: et flagg med farger som symboliserer lesbiske kvinner og deres fellesskap.

Gender Fluid-flagget: et flagg som representerer mennesker med en identitet som veksler mellom mann, kvinne og/eller nøytral kjønnsidentitet.

Flagg for ikke-binære: et flagg som representerer personer som identifiserer seg som ikke-binære, det vil si der identiteten ikke er kun mann eller kvinne.

Transeflagget: et flagg som representerer transpersoner og transcommunity.

Biflagget: symboliserer biseksuelle personer som tiltrekkes av både menn og kvinner.

Velg ditt perfekte Pride-flagg hos oss!

Er det muligens sånn at du selv eller du og vennene dine skal gå i pridetog sommeren 2024? Helt rett! Men du, om du skal gå i pridetoget er det vel ganske åpenbart at du skal kle på deg et eller annet egnet klesplagg, eller hva? Hos Partyking finner du nøyaktig det du er ute etter, uansett om det er noe minimalistisk og lite, eller noe superstort og dyrt. Vi har nemlig tatt inn et stoooooort utvalg, og tilpasset oss etter kundenes ønsker og etterspørsel helt siden de første produktene ble tatt inn. Vi merket raskt at flagg – store som små – var noe kundene etterspurte, og det var nettopp derfor vi valgte å fokusere stort på det. Så, er du ute etter et flagg til pridefesten? Du er velkommen inn til oss for å finne din unike pridefane!

Store flagg til storslagne Pride-fester!

Er du muligens ute etter et veldig stort flagg som ikke går ubemerket hen? Her finner du for eksempel et fint prideflaggsom måler 150 x 240 cm. Du finner gigantiske håndflagg der selve pinnen følger med, men du finner også det absolutt største prideflagget du kan tenke deg! La oss presentere: Paradeflagg Pride! Dette flagget måler utrolige 3 x 10 m, og når først sitt fulle potensial om dere er en hel drøss som holder i det fra forskjellige retninger og kanter. Dette flagget finner du ikke noe annet sted og blir et meget vellykket "tilbehør" til pridetoget. Bli imidlertid ikke forbauset om noen prøver å være "med" på flagget så og si, noe de selvfølgelig får, eller hva?

Hos oss finner du også vanlige håndflagg

Du er kanskje heller ute etter et litt mer diskré flagg som ikke tar så vanvittig stor plass? Hos oss finner du dessuten vanlige håndflagg i standardstørrelser, litt større flagg, transeflagg som har litt andre farger, flaggkapper og sååå mye mer. Skulle du dessuten ønske å kombinere et flagg med et annet? Ikke noe problem, med tanke på at alle flaggene i prinsippet har samme farger, slik at de matcher veldig godt med hverandre. Noen av "miniflaggene" vi har på lager passer like bra å bære og vifte med på prideparaden som på pridefesten hjemme hos en venn, eller kanskje bare til hverdags når du vil spre litt glede hos folket. Prideflaggene hos oss finner du i ulike design og størrelser, noe som er superbra, for da finnes det et flagg for alle!

Ulike flagg for ulike anledninger

Under prideflagg-kategorien vår finner du også litt mer annerledes flagg som du kan bære. Med bære mener vi at du ganske enkelt kan ta det på deg, som en typisk flaggkappe. Velger du å skaffe deg en flaggkappe online hos oss blir du helt dekket av den og trenger bare å vifte med armene. Du trer armene gjennom kappen og deretter er i prinsippet hele ryggen dekket med alle regnbuens farger. Her finner du også flagg som du kan henge opp både innendørs og utendørs. Her er flagg til fasaden der plastpinnen følger med, flagg med hemper slik at du for eksempel skal kunne spikre eller henge det opp på soveromsveggen. Det er selvfølgelig ikke et must å bære eller vifte med et pride- eller transflagg under Pride 2024, men det er en veldig fin og effektiv måte å vise at du bryr deg om mennesker – uansett legning og type.

Kjøp Pride-flagget ditt online hos Partyking!

For å summere opp: her hos Partyking (eller "Prideking" som vi også kan kalle oss) finner du alle slags flagg og faner som bærer regnbuens farger, Vi har både miniflagg, vanlige flagg, små flagg, store flagg og gigantiske flagg som du ikke klarer å bære selv. Uansett om du har tenkt til å vifte med flagget, bare bære det, varme deg med det eller henge det opp på veggen, så finner du det hos oss. Her finner du også flagg med medfølgende pinne, flagg som du kan feste på fasaden, flagg som ser like bra ut opp ned som riktig vei. Gjør pridedeltakelsen din legendarisk og uforglemmelig! Du er velkommen til å kjøpe prideflagget online hos Partyking – raskt, praktisk og enkelt! Love! <3
Les mer
52 resultater