vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo
Hem
Hvordan leker man pakkeleken?

Hvordan leker man pakkeleken?

En lek der familie og venner samles rundt bordet for å hysterisk rive julegaver ut av hendene på hverandre under tidspress - høres ikke det ut som en god idé? Hvis tanken er å bevare en slags julefred er svaret nei, men hvis du derimot vil live opp stemningen med en pulsøkende aktivitet, er pakkeleken akkurat det du trenger. Hvordan fungerer det, da? Nå finner vi ut av dette én gang for alle.

I tillegg til julegaver trenger du et bord, en kul terning og en timer eller stoppeklokke med lyd/alarm. Hver deltaker bidrar med en julegave, som legges i en haug på bordet. For å unngå unødvendig slemhet og basketak, kan det være klokt å bestemme en rimelig cirkapris på julegavene – en hundrings pleier å være passe. Så blir dere enige om hvor lenge dere vil spille. 10 minutter er standard, men det er fritt fram å øke eller redusere tiden avhengig av antall spillere.

Nå setter vi i gang!

  1. Alle gavene ligger på bordet. Nå skal terningen vandre mellom alle deltagerne, og hvis noen kaster en ener eller sekser får personen velge gave. Dette fortsetter til alle har fått en julegave.
  2. Åpne julegavene!
  3. Start stoppeklokken!
  4. Nå følger 10 hysteriske minutter der terningen, akkurat som tidligere, vandrer mellom dere, men den som kaster en ener eller sekser denne gangen, får nappe til seg valgfri dings fra en uheldig stakkar.
  5. Når alarmen ringer er tiden over, og julegavene forblir hos sin nye eier.

Gøy, ikke sant!

Reglene kan selvfølgelig variere litt fra familie til familie, men stort sett er det slik det fungerer. For litt ekstra stress, kan dere velge å gjemme stoppeklokken så ingen vet akkurat hvor mye tid det er igjen. Nedenfor finner du rimelige dingser for et ekstra festlig spillebord.