vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo

Surt Godteri

Selv om det er surt, vil det få deg i godt humør! Vi snakker selvfølgelig om surt godteri, som er manges favoritt. Kanskje din også?

Vi har alltid et stort sortiment på lager med både myke og harde suriser i mange smaker som lakris, cola, jordbær, tutti frutti og andre fruktsmaker. Du kan raskt og enkelt bestille alt fra klassikere som godteriremser, S-merker og kryptonitt til nyheter som er av høy kvalitet og derfor har fortjent en plass i utvalget vårt. Takket være det faktum at vi har raske leveranser, trenger du ikke å vente lenge på bestillingen din når trangen til surt godteri setter inn.

Er det tid for barnebursdag, bursdagsfeiring, fest eller er det bare på høy tid å krydre hverdagen litt? Da passer surt godteri perfekt. For selv om de er sure i smaken, er de ikke sure på den måten som påvirker humøret og får deg til å skyte ut underleppa. Nei, i stedet får du vann i munnen bare du tenker på den derre sur-salte lakrissmaken eller de blandede fruktkulene som får deg til å smile fra øre til øre.

Du finner surt godteri som vil tilfredsstille de fleste takket være stor variasjon i både smak og utseende. I tillegg har vi alt fra mindre pakker som er perfekte når du vil unne deg en liten belønning, til større esker til gode priser som holder til mange.

Ingen godtepose er komplett uten surt godteri. Kanskje er det fordi de kribler og virker forfriskende på både munn og sinn? De er verken klissete, for søte eller i fare for å smelte i solen. Enten du fyller hele godteskålen med suriser eller kombinerer det sure med andre søtsaker, er de helt klart et must.

Hvis du skal sette frem et godteribord på en fest eller deler ut godteposer til barn, vil det sikkert være minst like mange forskjellige smakspreferanser som det er gjester, så sørg for å laste opp med forskjellige varianter. Surt godteri kan også være litt morsommere å spise enn mange andre godterityper, da utseendet er veldig variert. Liker du flasker, smokker, sopp eller bananer? Kanskje flate og runde er din favoritt, sammen med lange remser?

I tillegg kan surhetsgraden faktisk variere avhengig av godteritypen. Noen er «bare» sure, andre er «kjempesure» mens andre er merket som syrlige. Hvis du liker å stå på kjøkkenet og lage mat, må du prøve å bake med surt godteri.

Vi har mange oppskrifter med surt godteri som vi gjerne hadde anbefalt, men dette er tross alt ikke en oppskriftsside eller matlagingsside. Derfor nøyer vi oss med to tips.

Det første er superenkelt og kan serveres sammen med en god dessert, som fyll i kaker eller som frosting på for eksempel cupcakes. Det er rett og slett fløte som du smaksetter med det sure godteriet du liker aller best. Varm opp fløten i en kasserolle, ta den av varmen og tilsett det sure godteriet. La godteriet smelte i fløten mens du rører og sett den deretter til avkjøling. Deretter pisker du det hele til en deilig krem.

Vårt andre tips er å pynte en kake med surt godteri. Det blir en knallgod kontrast til det søte fyllet. Hvilken type surt godteri vil få lov til å pryde din neste kake?
Les mer