Påskepynt & Påskedekorasjoner

Visste du at påskepynt har sine aner fra 1600-tallet? Bare for cirka 400 år siden hadde man for øvrig ikke påskeris, for eksempel, fordi det var fint og ”koselig” – man brukte det til å piske hverandre med. ”Ritualet” som det ble kalt, ble utført på askeonsdag og i visse tilfeller selv på langfredag og skulle symbolisere Jesu lidelse. Ettersom årene gikk og det tidlige 1900-tallet kom, da påskepynten fikk sitt store gjennomslag i Norge, begynte det å likne på den påskepynten vi har i dag. Man hadde allerede på 1800-tallet begynt å bruke blant annet påskeris og fjær for dekorasjonens skyld, men det var først på begynnelsen av 1900-tallet at man virkelig begynte å selge det. Er det ikke rart at påskepynten originalt ble brukt til å gjøre hverandre vondt, men endte opp som pynt?

Vi i Partyking ser for øvrig ikke påskepynten på samme måte som folk gjorde på 1600-tallet, for oss symboliserer påskepynt et viktig og vakkert budskap. Der er nettopp derfor vi har valgt å skaffe oss et så pass raust utvalg av påsketing, slik at både du, jeg og Brynhild (60) skal kunne finne akkurat det vi ser etter. Hos oss finner du alt til både innendørs- og utendørsbruk, alt til døren og alt som kan henge og se vakkert ut. Ta en titt, da vel! Vi tør å garantere deg at du kommer til å finne akkurat det du leter etter!

Hos oss i Partyking finner du alt du kan tenke deg til påske. Vi har ikke bare vakre dekorasjoner som fjær i alle herrens farger, du finner også kyllinger, serpentiner, vinduspynt, risegg og papirfjær i påskens ånd. Påskeblomster, utendørs- og innendørsdekorasjoner, skåler, farger og stempler finner du også hos oss! Man kan nesten påstå at Partyking blir til ”Påskeking” i påsken, litt som en påskeguru på en måte… ooops, mistet vi deg nå?

Det spiller rett og slett ingen rolle om du bare er ute etter litt halvsimpel påskepynt, eller ute etter mange overdrevne dekorasjoner – du finner det du leter etter hos oss! Vil du at pynten skal være prangende og bare skrike påske, litt som man feirer det i USA? Her finner du fargesterke dekorasjoner som lenker og dørpynt, men også vakre fjær, oppblåsbare påskeballonger formet som både det ene og det andre, samt bannere og skulpturer formet som hekser. Er du en person som liker det litt mer ”clean” og stilrent? Vi tilbyr også enkle og diskré dekorasjoner som kommer til å passe deg perfekt. Hva tenker du om enkle og gule påskekyllinger som står og flotter seg til i vinduet? Ensfargede og flettede eggekurver, kanskje? Eller hva med en haug med fjærkranser i matchende farger som gjør seg riktig godt på ytterdøren din? Det vi prøver å si er at uansett hvilken type person du er, kommer du til å finne akkurat det du leter etter hos oss!

Hva hadde vært vitsen med å feire påske hjemme eller på fjellet uten alt den flotte påskepynten som finnes? Å dekorere til en festlig anledning skaper ordentlig koselig stemning og atmosfære, og selvsagt har vi også masse påskepynt i sortimentet vårt. Velg blant påskedekorasjoner som fargeglade lenker, ballonger eller lekre swirls. Til påskeriset har vi så klart også risegg, påskeblomster og påskefjær i forskjellige herlige farger, samt påskehobbysett – noe som er veldig godt likt av barn som liker å lage påskepynt selv til påskeaften. Påskepynt & barn er virkelig en uslåelig kombinasjon.

Velkommen på skattejakt etter påskepynt i nettbutikk hos oss i Partyking, uansett om du er en toåring, ”ung voksen” eller eldre – raskt, praktisk og rimelig!
Les mer