vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo
Hem
Stor guide: Lag i stand årets påskefest

Stor guide: Lag i stand årets påskefest

Vi feirer påske til minne om en viss hare som var så snill å introdusere oss nordboere for det proteinrike egget på midten av 1800-tallet. Siden da har vi hvert år samlet oss for å male, gjemme og more oss med egg i alle slags former. Nå er det endelig på tide å nok en gang gripe tak i penselen for å hylle denne fargesprakende høytiden, som først og fremst kjennetegnes av fjær, egg, hobbypusleri og fargen gul. Hvordan gjør man det da? Vi har satt sammen den ultimate guiden for å skape en eksepsjonell (eggsepsjonell?) påskefeiring. Skroll nedover og se selv!

Dekorer påskeriset

Vi har vanlig ris hele året, men i april er det påskeriset som gjelder. Det finnes egentlig ingen regler for hvordan et ris skal pyntes, men hvis du er tradisjonalist, ser vi for oss at de fargerike fjærene og hengende eggene våre vil passe perfekt. Hvis du derimot er en fritenkende villstyring helt uten grenser, kan du selvsagt også skaffe deg en lysslynge med pomponger. Forandring fryder, og vi har troen på deg!

Påskesyssel

Det er ingen tvil om at påsken er hobbypuslerens store høytid. Men det er ingen grunn til panikk hvis du mangler materiale i hobbyskuffen. Vi har bunkret opp med mengder av sterke farger, bomullskuler, fjær og klistremerker. Samle barna for å skape fantasifulle kreasjoner sammen, eller inviter vennene på en hobbykveld – den flotteste kyllingen vinner!

Bak til påsken

Marsipan, sjokolade og pavlova – hva med å bruke langfredag til å bake så melet fyker? Visp sammen noen lekre muffins som du steker i de aller søteste kyllingformene våre, og pynt dem med passende påskeharer. La kaninørene stikke opp fra en stilig gulrotkake, eller bruk den fine kakeformen som får kakene dine til å se ut som selveste Gullars. Vi har også tonnevis med spiselig glitter for de som virkelig vil ha kakebordet til å skinne!

Dekk påskebordet

«Påskelunsj, påskelunsj, påskelunsj», synges det i takt – samtidig som alle hamrer bestikket dypere og dypere ned i bordplaten. Endelig er tiden inne for å sluke egg, påskelam, appelsiner og pavlova til bukselinningen sprekker. Overrask gjestene med den festligste påskeoppdekningen i manns minne ved hjelp av servietter, tallerkener og serpentiner med påsketema. Til og med vinkartongen kan kle seg ut som en kylling, og hvert glass kan prydes med påskete plasseringskort. Vel bekomme!

Pynt til påskefesten

Når gjestene kommer inn i gangen og blir møtt av en kjempegirlander som skriker «Happy Easter» med knallrosa ballonger, skjønner de med en gang at det er en påskefest av episke proporsjoner som venter dem! Slipp deg løs med pyntingen og pimp lokalet med papiregg, kaninører i vinduet og påskeballonger som inviterer gjestene til å designe sin egen påskehare! Eller hvorfor ikke kjøre en meksikansk twist på festen ved å fylle en eggeformet piñata med påskegodteri? Slå løs med valgfri redskap, og la drasjéeggene hagle!

Morsomme leker

Siden påsken ikke har noen etablerte leker (bortsett fra eggjakt), gjelder det å være en smule kreativ. Du kan alltids arrangere en konkurranse i ringkasting med kaninører, men for å virkelig overraske alle rundt deg anbefaler vi en heftig omgang med Twerk Pong. Der gjelder det å riste på rumpa til pingpongballene flyr avgårde i alle retninger. En ypperlig mulighet til å finne ut hvem i gjengen som har den rette teken. Eller kanskje bæsjecurling er noe for deg? Akkurat som vanlig curling – bare morsommere!

Partyking ønsker deg en riktig god påske!