vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo
Hem
Slik lager du et juletre av ballonger

Slik lager du et juletre av ballonger

Hvis du har fått nok av granbar og flokete julelys, men likevel føler at et juletre er på sin plass, finnes det alternativer til skogsvarianten. Nei, vi snakker ikke om et stusselig plasttre – nå er det ballongtreet som gjelder! En festlig dekorasjon laget utelukkende av ballonger i alle julens farger, og som garantert livner opp i stua! Men hvordan går du frem for å lage et skikkelig flott ballongtre? Ingen grunn til bekymring, nedenfor går vi gjennom prosessen, trinn for trinn.

Instruksjoner

  1. Rull opp ballongteipen og blås opp ballongene som har varierende størrelser (12, 25 og 30 cm).
  2. Lag bunnen på treet. Ta ballongene som måler 30 centimeter og tre 10 av dem gjennom hullene i ballongteipen. Sørg for at det er tilstrekkelig med hull mellom ballongene, slik at de ikke overlapper hverandre.
  3. Når du har lagt til ballongene, klipper du ballongteipen i passende størrelse og bretter den til en sirkel. Fest den ved å tre ventilen på den siste ballongen inn i et av hullene i motsatt ende.
  4. Bruk medfølgende limprikker for ekstra stabilitet. Knyt de to ballongvektene i bunnen av treet med tråden som følger med.
  5. Gjenta prosessen med ballongene som måler 22 cm og 30 cm. 1 ballong per lag for å skape formen til et ekte tre. Når du er ferdig, plasserer du det andre laget i bunnen og fester det med limprikker.
  6. Gjenta prosessen med de neste 7 lagene. Fjern 1 ballong per lag (ballongene på 30 centimeter brukes på lag 1–4, ballongene på 25 centimeter på lag 5–8, ballongene på 12 centimeter på lag 9).
  7. Når treet er ferdigmontert, blåser du opp folieballongene med blåserøret som følger med.
  8. Fest folieballongene ved hjelp av limprikker. Plasser stjernen på toppen ved å knyte den gjennomsiktige snoren i ventilen som deretter festes til i det øverste laget.
  9. Fyll ut eventuelle sparsomme omåder med ballongene på 12 centimeter og limprikker. Fjern til slutt overflødig ballongteip – dermed er du ferdig og festlighetene kan begynne!