Hem
SFX/Makeup-artistens beste triks til Halloween!

SFX/Makeup-artistens beste triks til Halloween!

Når halloween nærmer seg er det mange som ofrer den vanlige festsminken til fordel for vidåpne sår, skummel klovnesminke og alt annet som hører med til høytiden. Men hvordan går man egentlig fram for å skape en skikkelig fryktinngytende kreasjon med sminkekosten? Vi har snakket med Minna Salander, som i sin rolle som makeup artist og makeup advisor kan både det ene og det andre om skummel sminke!

Hva bør du som nybegynner tenke på før du starter SFX?

- Se på mange filmer og observer hvordan sår, sminke og ansiktsmaling ser ut. Å se på ulike tutorials på Youtube er også nyttig for å se hvordan andre gjør det. Deretter er det kjempeviktig å øve masse. Prøv å sminke vennene dine også, for det er en helt annen sak å gjøre det på noen andre enn deg selv. Når det kommer til verktøy så er det ikke en god idé å bruke de dyreste og fineste kostene dine – de kommer til å bli ødelagt. Kjøp i stedet et sett med koster av litt dårligere kvalitet som du kun bruker til SFX.

Hva bør du som nybegynner tenke på før du starter SFX?

Hvordan får man sminken til å holde hele kvelden?

- Hvis du for eksempel vil lage et sår som du skal ha i mange timer, bør du bruke lateks og papir/bomull eller silikon. Voks kan ofte se mer ekte ut, men passer bedre på bilder da den lett kan løsne hvis man plasserer den på et område som beveger seg mye. Hvis du skal sminke et ansikt og ønsker at sminken skal holde lenge, da er det fettsminke og pudder som gjelder. Vannbasert sminke vil renne av så fort du svetter eller søler på deg selv. Hvis du i stedet velger fettsminke og pudrer godt med en puddersvamp, vil sminken holde lenger. Men husk at fettsminke er veldig vanskelig å fjerne uten olje. Så ikke glem oljen!

Hvordan lager man enklest et troverdig sår?

- Lateks og vanlig toalettpapir er den enkleste måten å lage et sår. Påfør et tynt lag flytende lateks med en svamp og del deretter papiret så du kun har tynne lag. Ta deretter et av de tynne lagene og legg det på lateksen. La alt tørke litt og bygg deretter opp med omtrent 2–4 lag. Når det er helt tørt kan du klippe ønsket størrelse på såret, og deretter bruke foundation eller concealer og pudder for å få det til å se ut som hud. Skyggelegg deretter i og rundt såret med vanlig øyenskygge (brunt, svart og rødt) før du påfører falskt blod i og rundt såret!

Hvordan lager man enklest et troverdig sår?

Hvor finner man inspirasjon til looken man ønsker?

- Jeg får mye inspirasjon fra filmer! Hvis jeg har en idé om hva jeg ønsker å skape, pleier jeg å søke på diverse «nøkkelord», som for eksempel TikTok, Instagram, Youtube eller Pinterest.

Hvor finner man inspirasjon til looken man ønsker?

Hvilke looks er mest trendy Halloween 2022?

- Jeg tror vi kommer til å se mange Stranger Things-utkledninger. Men jeg tror også at Batman og Catwoman kommer til å være populære utkledninger etter The Batman som hadde premiere tidligere i år. Avslutningsvis: Feer, det føles som jeg har sett mye av det i det siste.

Følg Minna for mer inspirasjon på TikTok og Instagram!