Hem
Guide: Design jeansjakken din med patches!

Guide: Design jeansjakken din med patches!

Hvorfor skal jeansjakken din se ut som alle andre jeansjakker? Boring! Pynt den med forskjellige kule patches for å få en helt unik og personlig jakke som skiller seg ut. Men hvordan gjør du egentlig det og hva bør du tenke på? Her har vi satt sammen en superfin guide for hvordan du kan designe jeansjakken din med strykbare stoffmerker.

Pimp that jakke!

Velg en av de stilige jeansjakkene dine og plasser den på et flatt underlag. Sørg for at den er helt åpen slik at knappene ikke kommer i veien når du stryker. Legg baksiden helt flat slik at stoffet ikke rynker seg.

Pimp that jakke!

La fantasien flomme!

Plasser stoffmerkene dine der du vil ha dem, og ta et bilde når du har bestemt deg, slik at du ser hvor de skal plasseres mens du jobber. Og for all del, vær alt annet enn sjenert når det kommer til antall – jo flere merker, desto mer awesome blir resultatet (vi har selvfølgelig et stort utvalg av flotte stoffmerker å velge mellom, alt fra morsomme stoffmerker til Emoji-merker).

La fantasien flomme!

Tid for stryking

Koble til strykejernet og still det inn på tre prikker, uten damp. Legg et tøystykke mellom merket og strykejernet som beskyttelse slik at merket eller trådene ikke brenner seg. Stryk og gni i omtrent 1,5 minutter. Etter stryking kan du løfte forsiktig på kantene og se om limet har smeltet skikkelig, og eventuelt stryke mer ved behov. Er merket litt tykkere må du stryke lenger, eller sy med nål og tråd i kantene for å få det til å sitte ekstra godt.

Tid for stryking

Snu jakken

Etter at du har strøket på alle stoffmerkene, snu jakken og stryk på innsiden for å sikre at limet har smeltet og trengt ordentlig inn i stoffet. Stoffmerker som sitter på steder som beveger seg mye risikerer å løsne over tid, så vi anbefaler at du også syr lappene langs kantene eller i hjørnene slik at de sitter ordentlig godt fast.

Kos deg med din nye jeansjakke med merker!

Snu jakken