vit check RASK levering postnord logo
vit check Enkel og sikker betaling klarna logo
vit check Størst i Norden på festartikler vit krona
vit check RASK levering postnord logo
vit check RASK levering postnord logo
Hem
7 festlige leker til barneselskapet

7 festlige leker til barneselskapet

Det finnes faktisk ingenting som er like festlig som et skikkelig storslått og høylytt barneselskap! En hel drøss med unger i partyhatter som gomler i seg kake, synger bursdagssangen alt for høyt, og hopper i stykker de dyre ballongene dine. Det mange ikke vet, er at et vellykket barneselskap for det meste handler om lekene. Så der får du, kjære forelder, tre inn og fungere som lekeleder. Det er ikke så skummelt som du tror, og vi er her for å veilede deg, ett steg av gangen. Her har du våre 7 morsomste leker som garantert kommer til å bli en suksess i barneselskapet.

Dansestopp

Vi begynner med en god gammel klassiker for barneselskapet som oppfordrer til dans og aktivitet! Reglene er enkle: En nøye utvalgt låt med høyt tempo spilles på høyt volum mens samtlige deltakere skal danse stumpen av seg. Når lekelederen pauser musikken, gjelder det å slutte å røre på seg raskest mulig – ellers er man ute av leken! Dette fortsetter helt til bare én deltaker står igjen, og den er vinneren av leken. Du trenger lydanlegg, passende danseplass og partybelysning. Sjekk ut vår iRocker Portabel Høyttaler med Diskolampe – lyd og lys i ett!

Limbo

Det kan ikke bli stort enklere enn dette! Men det kan heller ikke bli så mye morsommere! Denne eldgamle leken får fremdeles frem skrekkelig mye latter og ikke minst konkurranseinstinktet hos deltakere i alle aldre. Gå under stangen med bakoverbøyd rygg, som om du skal ned i bro. Den som kan gå lavest vinner! Du trenger: limbostang. Vi har både en enklere oppblåsbar limbostang, og et limbosett i tre for proffene.

Skattejakt

Ifølge våre undersøkelser, finnes det ingenting her i verden som barn synes er mer spennende enn en vaskeekte skattejakt med kart, kiste og hele sulamitten! Før gjestene kommer fyller du skattekisten med valgfritt innhold (godteri har vi hørt skal være populært blant barn). Deretter gjemmer du kisten på et egnet sted og tegner et troverdig skattekart til gjestene. Så kan jakten begynne! Du trenger skattekiste, troverdig kart med korrekte koordinater og godteri (eller annet innhold til skattekisten). Kle deg gjerne ut som en pirat for en komplett opplevelse!

Stolleken

Samme prinsipp som Dansestopp, men betydelig mer spennende! Sett opp egnede stoler med ryggene mot hverandre, og se til at det alltid er en stol mindre enn det er deltakere. Spill de beste låtene med høyt tempo du har, og når du pauser musikken skal deltakerne raskest mulig sette seg ned. Den deltakeren som står igjen uten sitteplass er ute. Dette fortsetter helt til det kun er en deltaker igjen, som da vinner leken. Du trenger stoler, lydanlegg og partybelysning. Vår DJ Dream Magic Ball kommer til å gjøre susen!

Tøm dorullen

Doruller blir høyst sannsynlig tatt godt imot i et selskap der samtlige gjester er i alderen der tiss- og bæsjehumor er det morsomste man vet. Her får alle deltakerne en dorull hver, og på gitt signal gjelder det å tømme dorullen for papir – og til slutt rope at man er ferdig gjennom den tomme dorullhylsen! Hysterisk, barnslig og fantastisk gøy! Du trenger: En rull med dopapir til hver deltaker. Hva med en pengevariant?

Ballongleken

Hver deltaker får to ballonger hver som skal festes rundt anklene. Deretter kan krigen begynne! Når startskuddet går, skal man ganske enkelt prøve å sprekke motstandernes ballonger ved å hoppe og trampe på dem. Vinneren blir den som står igjen med minst én hel ballong rundt en ankel, mens de andre deltakernes ballonger er sprukket. Du trenger: Mange fargerike ballonger og snor.

Sett halen på eselet

Ta på deg bind for øynene og snurr rundt noen runder, så er det på tide at det stakkars dyret får igjen den elskede halen sin. Dette er virkelig en klassiker i barneselskap som aldri går av moten, og som alltid lager barnslig god stemning! Sett sammen et eget spill, eller bruk en av våre ferdige pakker. Vi har varianter med både kyr, esler og lamaer! Du trenger sett-halen-på-eselet-spill og øyebind.

Lykke til, og ikke glem at barna er mer redd for deg enn du er for dem!