Hem
Temaer Høytider Rakfisk- eller sursildlag

Rakfisk- eller sursildlag

Når det er på tide med rakfisklag, sursildlag, eller «surströmmingsskiva» som foregår rundt den tredje torsdagen i august i Sverige, er det mange som slikker seg rundt munnen, men kanskje enda flere som rynker på nesen. Ja, den stakkars fisken. Noen hater den, andre elsker den. Hvis du tilhører den siste kategorien, har du sannsynligvis allerede ditt lille rituale rundt å spise den, og det er akkurat det som er trikset med å lære seg å like rakfisk, sursild eller surstrømming. Å spise den på riktig måte.

Både rakfisk og sursild nytes best i små mengder, for eksempel i en knasende flatbrød-sandwich sammen med deilig tilbehør og gode drikker. Klassiske godsaker som alltid bør diskes opp med er flatbrød eller lefser, smør, kokt mandelpotet, rødløk, rømme og dill. Server gjerne med snaps og øl, eventuelt sider eller most, eller som mange foretrekker: melk. Og sist, men ikke minst, krydre med godt selskap og en herlig atmosfære. Dette er den ultimate kombinasjonen som gjør surstrømming-, sursild- eller rakfiskmåltidet til årets høydepunkt i mange skandinaviske hjem.

Hos Partyking finner du alt du trenger for å ordne en vellykket kveld! (Men ikke selve fisken selvfølgelig.) Her finner du både praktiske engangsartikler og fine dekorasjoner som hever feststemningen. Vi har også komplette engangskit med servietter, papptallerkener, kopper, snapsglass, plastgafler, kniver og smarte plastduker som beskytter bordet fra stinkende stank.
Les mer
2 resultater