Hem
Karneval Karnevalskostymer Middelalderdrakter

Middelalderdrakter

Pax vobiscum alle tidsreisere som er på jakt eller middelalderdrakter. Her finner dere et variert utvalg av middelalderdrakter som passer enhver stand. Nei, din gris, vi snakker ikke om en SÅNN «stand», selv om vi kan tilby utstyr som gjør ridderen velhengt og jomfruen så yppig at man trenger et kyskhetsbelte. Vi snakker om de fire stendene i middelalderen; adel, prester, borgere og bønder, men vi har også drakter som passer til treller, røvere og kongeligheter som ikke var representerte.
Prester – Middelalderen var en veldig religiøs epoke. Det var under denne perioden den hellige Birgitta og broder Tuck levde. Den klassiske brune munkekappen bør naturligvis matches med en munkefrisyre. Hvis du ikke vil ta frem barbermaskinen og fikse munkehåret, så har vi parykker som passer perfekt. Mange prester var ikke så gudfryktige, men stjal gjerne fra kollekten. De tilhørte en av de finere og mer velstående stendene, så suppler gjerne med en løsmage.
Adel– Hvilket barn har ikke drømt om å være ridder og slåss mot ildsprutene drager? Vi har adelige middelalderklær til hele familien uansett alder. Noen av klærne har glimt i øyet, mens andre føles autentiske og kan brukes i et rollespill. Man likte tydeligvis skarpe detaljer, for snabelsko og strutser på hodet var populært blant de rike. Ridderen hadde også skarpe våpen, så ikke glem å bruke det legendariske sverdet til drakten. Dessuten bør du gi sverdet et kult navn som de ærverdige ridderne gjorde. De fantastiske middelalderklærne som adelsdamene bar, inspirerer fortsatt filmskapere og designere, og vi kan nesten garantere at middelalderdraktene dine kommer til å bli en favoritt.
Borgere og bønder – Disse to stendene hadde ganske like klær, men alt kom så klart an på hvor fremgangsrik man var i yrket sitt. Her finner du perfekte klær til middelalderfestivalen hvis du vil være en middelaldersvenn. I middelalderen fantes det også interessante yrker som trubadur og hoffnarr, og de hadde sine egne fantastiske middelalderdrakter. Det er en spesielt stor gåte at ikke gjøglerluen har fått sin renessanse. Det var riktignok forskjeller i klærne om man var en pestdoktor, bøddel eller vasker.
Game of Thrones, Ivanhoe, Ringenes Herre, Kong Arthur og ridderne av det runde bord og Robin Hood er bare noen av de verkene og produksjonene som er inspirert av middelalderen. Middelalderen er alltid aktuell og et veldig populært festtema uansett om det retter seg mot voksne eller barn. Det var en spennende tid hvor myter ble skapt, røvere herjet i skogene og det ble arrangert turneringer utenfor de store borgene. Det betyr at det finnes flere ulike typer middelalderdrakter å velge mellom. Kvinner kunne også bære ridderklær, Jeanne d'Arc er et eksempel på en kvinne som bar rustning. Vi hos Partyking hjelper deg med å ordne minneverdige fester uansett om du er 7 eller 77 år gammel. Vi drømmer oss tilbake til svunne tider da man festet som en fyrste, men vi er glade for at posten går raskere så du får varene dine på et øyeblikk. Hos oss kan du bestille alt du trenger til middelalderfesten din, fra trikoter og kapper til sverd og ting til bordoppdekkingen.
Les mer