Hem
Slik lager du en fantastisk regnbuekake

Slik lager du en fantastisk regnbuekake

Hele Pride-uken har fullpakket program Det er parader, forelesninger, fester og andre morsomme ting fra morgen til kveld. Ikke glem å ta noen pauser – gjerne med noe godt! Nedenfor finner du oppskriften til sommerens beste regnbuekake!

Bunner:

  • 250 g romtemperert smør
  • 500 g hvetemel
  • 300 g sukker
  • 6 egg
  • 1 dl rømme
  • 1 tsk bakepulver
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vaniljesukker
  • rød, gul, blå og grønn konditorfarge

Glasur:

  • 600 g kremost
  • 100 g romtemperert smør
  • 2 dl melis
  • ev strøssel til garnering

Slik gjør du:

  1. Sett på ovnen. Den skal stå på 175 °C!
  2. Begynn med å smøre og strø litt mel på en form med avtakbar kant. En form med 15 cm i diameter gir deg 10 lekre stykker.
  3. Finn frem en passende bolle og bland halvparten av alle ingrediensene til bunnene, utenom konditorfargen. Visp sammen alt til en glatt røre med elektrisk visp!
  4. Hvis du har en kjøkkenvekt er det supert, for nå skal vi fordele røren jevnt i tre boller. Like mye røre i hver bolle for å få 3 like store bunner.
  5. Så kommer det morsomme – finn frem konditorfargen! Lag en gul røre, en oransje og en rød.
  6. Bland til du får ønsket fargestyrke. Hell en av rørene i formen og bak midt i ovnen i 25 minutter. Kontroller at kaken virkelig er ferdig før du tar den ut, og avkjøl den på en rist. Så lager du resten av bunnene! Hvis du vil ha en høy kake med alle regnbuens farger, repeterer du hele prosedyren med den andre halvparten av ingrediensene. Disse bunnene farger du lilla, blå og grønn.
  7. Nå er det på tide å lage glasur, og da rører du sammen alle ingrediensene i en egnet bolle. Rør og rør og rør til den er helt glatt! Plasser den på et kaldt sted når du er ferdig!
  8. Når du føler deg klar til å montere kaken, kan det hende at den har hevet seg litt i midten og blitt litt boblete ytterst. Da jevner du den enkelt ut gjennom å skjære bort en bit av det øverste laget.
  9. Plasser den lilla bunnen på et fat og smør litt av glasuren over med en palettkniv eller slikkepott. Så repeterer du hele prosessen med fargene blått, grønt, gult, oransje og rødt. Resten av glasuren kan du dekke resten av kaken med, og dekorer gjerne med strøssel for en ekstra piff!

Serveres kald!