Meny

Tips og triks til årets oktoberfest

Du har vel hørt om oktoberfest? Festivalen som finner sted i München i slutten av september og begynnelsen av oktober hvert år. Den første oktoberfesten ble arrangert allerede i 1819, og anses i dag som verdens største folkefest. Denne festivalen har helt klart funnet sin plass i Skandinavia, men hvordan foregår egentlig en autentisk oktoberfest? Hva skal man spise, hvordan skal man se ut og hvilket øl er det som gjelder? Nedenfor finner du tips og triks for å få mest mulig ut av feiringen


Kan man være innendørs?

Svaret er nei! En autentisk oktoberfest skal feires ute i det fri, men ikke under åpen himmel. Hvis vi skal tro tyskerne, er det telt som gjelder. Og ikke et hvilket som helst telt – det skal være et PARTYTELT. Partytelt, langbord og benker – det trenger ikke gjøres mer avansert enn det. Det er midt i blinken for konseptet, og er en løsning som rommer MANGE tørste mennesker!

glass

Kan jeg drikke det ølet jeg vil?

Selvfølgelig, men det vil ikke være riktig. Man skal helst drikke øl fra et av de seks ulike München-bryggeriene som finnes: Hacker-Pschorr, Paulaner, Spaten-Franziskaner, Augustiner, Hofbräu og Löwenbräu. Ølet skal være kaldt, ha en gigantisk skumkrone og drikkes fra en solid seidel med et stort håndtak. Dette er helt avgjørende.


Hva skal man spise da?

Tja, det er ikke akkurat helsekost det er snakk om. Det skal være kraftige smaker som ikke skjemmes, som for eksempel en feit og saftig weisswurst sammen med en real mengde surkål. Hvis du er en kløpper på kjøkkenet, kan du slenge sammen en schweinshaxe, og man må selvfølgelig også ha bratwurst med skikkelig grov sennep på bordet. Alt dette passer utrolig godt til øl. Før maten kan dere dessuten gjerne småspise på noen salte kringler.

dirndl lederhosen

Er det en kleskode?

Det er det! Allerede i 1962 sang Billy Mo «Ich kauf' mir lieber einen Tirolerhut». Du må altså kjøpe deg en tyrolerhatt (og sette i et skratt). I tillegg til dette stilige hodeplagget skal kvinnene kle seg i en dirndl, og mannen i lederhosen. Ganske greit, eller hva?