Gjæringskar

En vanlig misforståelse er at vin- og ølproduksjon kun er noe for eksperter som har en lang utdannelse, eller er født med et slags medfødt bryggetalent, men vet du hva? Det stemmer heldigvis ikke! Det eneste du trenger for å lage dine egne, smaksrike festdrikker på hjemmebane er riktige ingredienser og utstyr, noe vi selvfølgelig tilbyr på Partyking. Etter litt trening kommer du til å kunne brygge, gjære, tappe og til slutt servere din egen vin som om du eide en vingård i det luksuriøse Toscana. Gjæringen legger grunnlaget for et godt resultat på både vin og øl, og derfor er det viktig å investere i et gjæringskar av høy kvalitet som får jobben gjort på riktig måte.

Bare i løpet av de siste tiårene, har det skjedd en enorm utvikling når det gjelder hjemmebrygging! Før var vinbrygging en syssel som bare noen få vinentusiaster kunne utføre noen måneder hvert år når fruktsesongen var på hell. I dag brygger derimot nesten hver femte husholdning sin egen vin regelmessig for å kunne bruke den til matlaging. Vin er et luksuriøst krydder som du kan bruke for å gi mange retter ekstra smak, men ettersom vinen fra Vinmonopolet koster endel, kan det føles ut som et ran å gjøre det regelmessig. Hvis du derimot har en flaske som bare kostet noen kroner å lage, er det bare å øse på med vin i grytene! Også ølproduksjonens popularitet har skutt i været de senere årene. De fleste av oss kjenner nok noen, eller har i alle fall en bekjent, som har startet opp sitt eget ølbryggeri og nå er stolt som en hane (med god grunn).

Hos Partyking finner du alle produktene du trenger for å lage vin eller øl i ditt eget hjem. Vi har et bredt utvalg av vinsett, ølbryggekit, smakstilsetninger, vingjær og naturligvis alt tilbehør og instrumenter du trenger for et vellykket resultat. Til den viktige gjæringsprosessen tilbyr vi også gjæringskar til vin og øl. Det er viktig å huske at både øl og vin trenger rom for å gjære, derfor skal du ikke bruke et for lite gjæringskar. Sørg for å spare minst 20 % rom i karet for sikkerhets skyld. Hvis du skaffer et gjæringskar på 10 liter, har du altså plass nok til å gjære maks 8 liter vin eller øl. På den måten holder skummet seg borte fra gjæringsrøret!

Gjennom å starte ditt eget lille hjemmebrygger kan du slippe de lange køene på polet, kutte noen av de dyre kostnadene og fortsatt kunne nyte et glass vin eller øl med god smak. Det er ikke bare økonomisk å lage din egen vin hjemme, det er også utrolig spennende og morsomt ettersom du faktisk får sjansen til å utvikle et helt eget produkt! Ikke glem å supplere kjøpet ditt med fine krympehetter eller kule korker for å gi flaskene dine et personlig og profesjonelt utseende.
Les mer
1 resultater